Litterære Dage Festival     Sidste nyt    Om Litterære Dage    Forfatterportrætter    Kontakt

Sidste nyt
Litterære Dage 2017 bliver d. 31. marts - 2. april, og allerede nu kan vi annoncere at Beate Grimsrud, Thomas Boberg, Josefine Klougart og Lina Wolff kommer forbi caféen og læser op! På denne side vil du kunne læse opdateringer løbende.

Om Litterære Dage
Løve's Litterære Dage er et fællesskab med ordet i fokus i hyggelige rammer!

I hele Løve's levetid siden den spæde start i 2009, har litteratur og kultur været en bærende del af konceptet. Nok er vi en åben café, 9-24, hver dag, vi byder på kaffe og tapas som andre caféer, men det har altid været unikt for vores sted at have et omfattende litterært månedsprogram.

Oplæsninger, debatter og læseklub har fulgt os gennem alle årene, og vi har altid været åbne for at samarbejde med andre større kulturarrangementer i byen, som eksempelvis Århundredets Festival (Folkeuniversitetet), Aarhus Litteraturcenter og sangskriverfestivalen Melodica.

Kulturen er ikke blot et krydderi, men et direkte bærende element. Det er essentielt for stedet at dyrke det levende ord og skabe kultur! Man kan efter vores mening ikke kalde det en bogcafé, hvis ikke vi byder bøger og kultur indenfor. Det gør vi både via diverse arrangementer og ikke mindst via den tilbagevendende begivenhed, Løve's Litterære Dage, som Camilla Engkjær Laursen og Allan Lillelund Andersen afviklede i maj 2016 for tredje år i træk.

Litterære Dage blev igangsat af litteraturansvarlige i caféen tilbage i 2014. Med festivalen ville vi lave en mere uformel, hyggelig festival med fokus på oplæsninger og det levende ord. De gamle møbler og mange bøger er ideelt som ramme, og festivalen skal være åben for alle nysgerrige og tager ikke del i en lukket forening eller kreds, hvilket vi mener er unikt for os.

Det har i øvrigt hele tiden været vigtigt for cafeen at støtte op om den lokale kultur og litteratur, og med Litterære Dage byder vi derfor på mange lokale kræfter. Bjørn Rasmussen, Svend Åge Madsen og lokale, spirende talenter har blandt mange andre stået på scenen for at læse op og fortælle om deres forfatterskaber. Vi bruger også de lokale kritikere og lektorer til at præsentere nogle af de forfattere, der kommer forbi. Forfattere fra de øvrige nordiske lande har også gæstet bogcaféen, og vi har tænkt os at udvide profilen med flere lande for hvert år.

Litteratur har ikke blot at gøre med dannelse og læsning, hvilket naturligvis i sig selv er en vigtig del, men den har også at gøre med fællesskab og det at høre til. Derfor er det en stor styrke, at vi i vores åbne og anerkendte café, byder på oplæsning af litteratur, der sætter vores eget liv i perspektiv. Nogle forfattere gør dette meget direkte ved at lade deres fortællinger folde et stykke Århus-fortælling ud, mens andre har et fokus på menneskets eksistens på et mere generelt plan. Men uanset hvad er sådanne arrangementer med til at hylde kreativiteten og litteraturens nuancerede perspektiver på tilværelsen. Det er grunden til, at litteraturansvarlige Allan Lillelund Andersen arbejder indenfor området og vil fortsætte med at skabe arrangementer i caféen, der giver byens borgere sådanne oplevelser.

Forfatterportrætter

Adda Djørup

Foto: Kim H. Mikkelsen

Blendstrup & Bukdahl

Foto:

Christel Wiinblad

Foto: Lars Gundersen

Dy Plambeck

Foto: Isak Hoffmeyer


Eline Lund Fjæren

Foto: Linn H. Stokkedal

Harald Voetmann

Foto: Morten Holtum

Helle Thomsen Dalgaard

Foto:

Jens Kæmpe

Foto:


Jóanes Nielsen

Foto: Blue Bird Film

Lise Haurum

Foto: Tonni H. Jensen

Louise Bach

Foto:

Niels Brunse

Foto: Krestine Havemann


Niels Frank

Foto: Robin Skjolborg

Peter Laugesen

Foto: Simon Knudsen

Sissel Bergfjord

Foto: Lærke Posselt

Skrivegrupperne

Foto:


Søren R. Fauth

Foto:

Søren Ulrik Thomsen

Foto: Robin Skjolborg

Theis Ørntoft

Foto: Lars Fynboe

Tóroddur Poulsen

Foto: Jan AnderssonKontakt
Allan Lillelund Andersen
allan@loeves.dk
28 12 29 61