Kalender 2018

21. marts Y Aarhus Poetry Club
Onsdag
Kl. 19:30

Y Aarhus Poetry Club is a place for poets, musicians, story tellers, dancers and many other folks to meet and perform. The club, which is a sister to Y Tuesday Poetry Club in London has existed for 3 years on various venues in the Aarhusian underworld but now it's found a great new home at Løves Bog og VinCafé. The 3rd Wednesday in any month at 19.30 the club will reside at Løve's.
Come read us your poetry or sing us your songs!
Artists, musicians, poets and dancers come from afar to perform on our stage, but there is a place for you to perform too!
Hope to see you there!

Y Aarhus Poetry Club er en klub for poeter og musikere og historiefortællere, dansere og mange andre poetiske folk. Klubben, som er en søster-klub til Y Tuesday Poetry Club i London, har eksisteret i 3 år på mange forskellige scener i Aarhus' underverden, men nu har den fundet sit eget tilholds sted på Løve's Bog- og VinCafé. Den 3. onsdag i måneden kl. 19.30 gæster Y Aarhus Poetry Club Løve's.
Kom og læs dine digte op eller spil en sang!
Kunstnere, musikanter, poeter og danserinder kommer langvejs fra for at optræde på vores scene - Men der er osse en plads til dig på scenen!
Håber vi ses!
28. marts Åben Poetisk Scene
Onsdag
Kl. 19:30

Åben Poetisk Scene er som navnet antyder, en åben scene hvor kreative ordgøglere, kvistværelsesspoeter - eller kort sagt: skrivende af alle slags! - kan komme og prøve deres ting af - få dem ud over scenen, op fra skrivebordsskuffen og fremført for et publikum.
Og nysgerrige kan komme og få sig en god oplevelse som publikum.

Åben Poetisk Scene arrangeres af Poetklub Århus og har kørt i mange år forskellige steder i Århus, men har nu fundet et fast sted i Løve's Bog & Vincafé, der i forvejen står for flere litterære og kulturelle arrangementer; det samme gør Poetklub Århus jo - så på den måde er det et godt match.

Åben Poetisk Scene har desuden ofte været grobund for et fællesskab omkring oplæsningsarrangementerne, som både deltagere og tilhørere har været glade for.

Vi håber at se dig på onsdag!

Med venlig hilsen
Poetklub Århus og Løve's Bog & VinCafé
10. april Bogklub-møde #83
Tirsdag
Kl. 19:00

Lev Tolstoj "Ivan iljitjs død"
7. april Åben vinsmagning
Lørdag
Kl. 15-17

Kom forbi og smag 5 vine for 75 kr. Temaet skifter fra måned til måned, så der er rig mulighed for at smage en masse forskellige vine.
5. maj Åben vinsmagning
Lørdag
Kl. 15-17

Kom forbi og smag 5 vine for 75 kr. Temaet skifter fra måned til måned, så der er rig mulighed for at smage en masse forskellige vine.
6. maj Carmel Nordic: Madame Nielsen og Invasionen
Søndag
Kl. 19:30

Mandag den 7. september 2015 klokken 15:31 stiger Madame Nielsen om bord på toget i Berlin, der via Puttgarden-Rødby skal tage hende med til København. Der er næsten ingen andre passagerer i togvognen mellem Berlin og Hamborg. Men på Hamborg Hauptbahnhof sker der noget. En strøm af mennesker, af flygtninge, vælter ind i kupeerne. De har billetter, men ingen pladsreservationer, og det bliver tæt og trængt i løbet af ingen tid.

I det seneste værk, Invasionen, er Madame Nielsen både rejsende og observerende. I det sene efterår i det for os alle så skæbnesvangre 2015 beslutter Madame Nielsen at foretage en klassisk europæisk dannelsesrejse, at vandre fra det gamle Hellas over alle grænser op gennem Europa til Danmark, og, by the way, tilfældigvis følge de veje og stier, som flygtningestrømmen følger. En dannelsesroman om Europa og europæeren - den udvandrende og den invandrende - som noget, der aldrig har været, men først nu, ord for ord, skridt for skridt, er ved at komme til verden. Baseret på den virkelige historie om en kvindes grænseoverskridende vandringer i flygtningestrømmen.

Også i sine tidligere liv, som Claus Beck-Nielsen, Das Beckwerk eller Den Navnløse, har Madame Nielsen haft en særlig evne og en trang til at være til stede i det historiske øjebliks sus, i det skæbnesvangre nu i Berlin, i Irak, i Egypten, i Ukraine. Og nu altså også i det meste af Europa.

Med et større bagkatalog besøger hun Løve's Bog- og Vincafé og vil både læse op og samtale med Stefan Kjerkegaard, der er lektor og litterat ved Aarhus Universitet.
Billetter kan bestilles på ticketmaster. Køb billetter her.
8. maj Bogklub-møde #84
Tirsdag
Kl. 19:00

Lars Saabye Christensen "Saabyes cirkus"
10. maj CARMEL NORDIC: Suzanne Brøgger møder Trude Marstein
Torsdag
Kl. 19:30

Suzanne Brøggers memoirer er ved at blive oversat til norsk af forfatter Trude Marstain. Begge forfattere besøger caféen til dette Carmel Nordic-arrangement. Begge præsenterer deres nyeste værker og vil samtale med professor fra Nordisk Sprog og Litteratur, Dan Ringgaard.

Kærlighedens og erotikkens frontkæmper kunne man kalde den danske forfatter Suzanne Brøgger, der siden sin debut Fri os fra kærligheden i 1973, har udfordret de moderne samlivsformer igennem litteraturen og deltagelse i den offentlige debat. Hun har skrevet et hav af romaner og er altså aktuel med sine memoirer. Hun er blevet tildelt adskillige priser, blandt andet De Gyldne Laurbær og Weekend Avisens Litteraturpris.

Den prisbelønnede norske forfatter Trude Marstein har markeret sig med et bredt spektrum af udgivelser, der spænder over essaysamling, drama, børnebog, kortprosafortælling og romaner.
Marstein skildrer mennesker, som de er, og hun rammer hverdagens tanker, sprog og handling. Sprog og form er i centrum, og enkle næsten klichefyldte udsagn afløser hinanden i skildringen af tilværelsens trivielle følelser og øjeblikke.

Billetter kan bestilles på ticketmaster. Køb billetter her.
2. juni Åben vinsmagning
Lørdag
Kl. 15-17

Kom forbi og smag 5 vine for 75 kr. Temaet skifter fra måned til måned, så der er rig mulighed for at smage en masse forskellige vine.
12. juni Bogklub-møde #85
Tirsdag
Kl. 19:00

Édouard Levé "Selvmord"
14. august Bogklub-møde #86
Tirsdag
Kl. 19:00

Merete Pryds Helle "Folkets skønhed"